Biztonságos, hisz csak a miénk: Építsünk saját medencét!

Biztonságos, hisz csak a miénk: Építsünk saját medencét!

Biztonságos, hisz csak a miénk

Ha saját medencénk van, nem kell másokkal, pláne idegenekkel osztoznunk a fürdés élményében.

Ez nem csak jóval higiénikusabb – ami óriási előny a vírushelyzetben – hanem még egyéni időbeosztásunknak is kedvez.

Saját medencénkben akkor fürdőzhetünk, úszhatunk, amikor csak kedvünk tartja.
Amikor mi ráérünk. Nem kell igazodnunk senkihez és semmihez, és utaznunk sem kell hozzá sehová.

Sőt, még klórt sem kell használnunk, ami köztudottan szárítja a bőrt.

Persze, egy saját medence megépítéséhez elég tér kell, nyilván engedély is, profi és lelkiismeretes szakemberek, és magas minőségű, esztétikus alapanyagok. Mi ez utóbbiban tudunk segíteni.

Ha már eldöntöttük, hogy igen, rászánjuk azt az összeget, helyet, életteret és bizony beruházunk egy saját, igényes, gyönyörű épített medencébe, akkor tudnunk kell, hogy a medence – akár kültéri vagy beltéri is legyen – kivitelezés szempontjából az egyik legtöbb figyelmet és szakértelmet követelő építmény.

Hiszen nagyon fontos a megfelelő, sima felületbeton, a tartós, professzionális szigetelés, a dilatációs hézagok lezárása és természetesen a burkolás is.

Ezeket persze, mind tudják a jó szakemberek, ahogy azt is, a hidegburkolatok mellé milyen speciális segédanyagokat, fugát, ragasztót, szigetelőanyagokat kell majd alkalmazni a medence megépítése, burkolása során.

Egy szó, mint száz: nem könnyű, de nagyon megéri – hiszen korlátozások, vírushelyezet ide vagy oda – mi biztonságosan hódolhatunk a nyári vizes örömöknek saját házunkban, privát medencénkben akár mindennap!

És hogy ennek szépségét is valóban élvezhessük, hosszútávon: burkoljuk időtlen, természetes stílusban! Szerencsére a mai professzionális, magas minőséget képviselő olasz gyártók kínálatában bőven találunk szebbnél szebb, speciálisan kültéri, illetve medencék burkolásához kifejlesztett megoldásokat.

Most a CASALGRANDE prémium, luxus burkolat márka legújabb kollekciói közül mutatunk be három gyönyörű kollekciót olvasóinknak, inspirációként az álomszép medence és környezetének kialakításához.

Az időtlen márvány örök szépsége

Marmoker kollekció

A Marmoker kollekció tökéletesen hozza a márvány erezetét, fényét és gyönyörű színhatásait, melynek köszönhetően így minden egyes csempe valóban egyedivé válik.

A Marmoker család a színek és textúrák széles választékát kínálja számunkra: egészen pontosan tíz különböző méret, és három felületbeli kínálatból tudunk választani, melyek mindegyike a páratlanul szép, időtlen márvány – bármely kortárs térben tökéletesen megállja a helyét. Ezek az első osztályú műszaki jellemzőkkel rendelkező csempék ragyogó választásnak bizonyulnak, ha fényűző és elegáns megoldásokban gondolkodunk.

Belső tereinket optikailag is még tágasabbá, még légiesebbé varázsolják, ha pedig fényekkel díszítjük és öltöztetjük medencénket illetve annak környezetét, akkor a fényes, fehér felületek erre is tökéletes alapot biztosítanak.

Képünkön a Casalrande Marmoker kollekció szépségeivel burkolt Premio Spa Club látható, ahol a hófehér, szürke erezetű, nagyformátumú kerámia burkolólapok egységes, már-már szigorú geometriai rendet teremtenek a fürdő terében. Ez ad a burkolt térnek egy igen vonzó, szemet gyönyörködtető esztétikai rendezettséget, gondosan megtervezett útvonalat.

A kortárs klasszikus időtlen szépségével öltözteti fel belső és külső tereinket egyaránt

Amazzonia kollekció

Az Amazzonia magas minőségű porcelánból, greslapból készült kollekciója tökéletes bármilyen külső – illetve belső tér burkolására. A PADANA agyag kiváló tulajdonságai miatt ezek a csempék rendkívül sokoldalúak. Az Amazzonia kollekció tökéletesen helytáll és csodásan mutat valamennyi beltéri – és kültéri környezetben, legyen szó bármely stílusról: klasszikus, kortárs, városi elegancia vagy minimalista.

Ezek a finomított, valódi kő hatású hidegburkolatok természetes hatású, kívülről pedig csúszásgátló felülettel és 20 mm vastagsággal rendelkeznek, így nem csupán szépek, de tartósak és biztonságosak is egyben.

Ideális választás, ha a vizuális folytonosságot szeretnénk létrehozni a belső közösségi terek, nappali terek folyatásaként a terasz, a veranda, kültéri járda gyep – illetve medence környékének burkolásához.

Három gyönyörű neutrális, minimál árnyalatban gondolkodhatunk a kollekcióban: a képeken látható homok/bézs, valamint egy sötétebb grafitszürke és egy világosabb szürke tónus közül választhatunk.

Inspiráló képeinken a Casalgrande Amazzonia kollekció szép, időtlen homokszínű lapjaival burkolt Menzione Piscina kültéri uszoda tere és környezete látható, ahol a tágas, hosszúkás úszómedence a nappali és közösségi tér egy kiterjesztett külső részeként van jelen, harmonikusan összekapcsolva a belső és a külső tereket.

Ennél a megoldásnál egyetlen anyagot használtak, két különböző árnyalatban. Míg maga az úszómedence fekete csempékkel van borítva, addig annak aljára okkersárga változat került. A lépcsőket ugyanazzal az anyaggal borították, mint a környező táj burkolata, ezzel is egyfajta egységet, tökéletes térélményt hozva létre.

a kortárs klasszikus időtlen szépségével öltözteti fel belső és külső tereinket egyaránt

Marte kollekció

A Marte névre hallgató, szintén mesés gyűjtemény különlegessége annak sokszínűsége. A márvány ihlette felület egészen pontosan 17 színt és 8 féle méretet tartalmaz. A gyártó ezzel igencsak kibővítette a márványszerű felületek szépségét és természetes tapintásának élményét.

A Marte tökéletes megoldást nyújt új padló- és falkompozíciókhoz, belső – és külső terek, medencék látványos, kortárs burkolásához. A nagyfelbontású erezet és a különféle színvariációk kiemelik minden részlet egyediségét. A szürke és az intenzív színek árnyalatai találkoznak mind a klasszikus, mind a kortárs stílusokkal, újszerű és egyedi kifejeződéseket hozva létre, ötvözve a szépséget és a praktikumot.

Képünkön a Bassot látható, egy csodaszép, a Marte Crema Marfil nevű árnyalatának nagyformátumú (60x120cm) lapjaival burkolt medence-környezet.

A greslap különleges színezése az óceán mélyére repít bennünket gondolatban: azáltal, hogy ugyanazt az anyagot használjuk a medence belsejében is, mint kívül, a medence közvetlen külső környezetén. Ettől ugyanis a külső tér is nagyobbnak tűnik, valamint visszatükröződik a medence belsejében, a kibővített perspektíva illúzióját keltve.

Cikkünk természetesen csupán egy kis ízelítőt adott a gyönyörű, kortárs medencék és azok környezetének kialakításhoz, burkolásához. Ha szeretné megtekinteni valamennyi lehetőséget, akár élőben is, akkor javasoljuk, látogasson el hozzánk élőben!